Vege cevapcici z sałatką z cukinii
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Vege cevapcici klasyczne Z Gruntu Dobre
-
3 średniej wielkości cukinie
-
sok i skórka otarta z 1 cytryny
-
1 łyżka oliwy
-
4 łyżki posiekanych orzechów cashew
-
garść ulubionych kiełków
-
50 g wegańskiej fety (opcjonalnie)
-
sól, pieprz
-
1 opakowanie cevapcici
-
olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plasterki.
Przełóż do miski, dodaj sok i skórkę z cytryny, oliwę, sól i pieprz i delikatnie wymieszaj.
Odstaw na 10 minut do zamarynowania. Następnie rozłóż na dużym talerzu, posyp orzechami, kiełkami i pokruszoną fetą.
Podawaj z cevapcici smażonymi lub z grilla.