Hummus z czarnuszką
- bez konserwantów
- źródło białka roślinnego
- 100% naturalnych składników
- produkt bezglutenowy
Zmieniamy wygląd naszych opakowań,
ale w środku nadal znajdziesz swoje ulubione smaki!
Zmieniamy wygląd naszych opakowań,
ale w środku nadal znajdziesz swoje ulubione smaki!
Hummus, czyli pasta z ciecierzycy, to tradycyjne danie kuchni Bliskiego Wschodu, gdzie jego wartości odżywcze docenia się od dawna, a receptura jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Teraz hummus jest produkowany również w Polsce, w naszym zakładzie w Czyżewie. Jest to produkt świeży, który charakteryzuje się 21-dniowym terminem przydatności do spożycia. Dzięki dodatkowi czarnuszki zyskał pyszny, charakterystyczny smak i zapach. Może być wykorzystywany jako pasta na kanapki, dip do warzyw lub składnik tortilli.
Dostępność
Produkt jest dostępny w:
- Sklepy Firmowe Sokołów/Gzella
- Centra Dystrybucji Sokołów
Przepisy z tym produktem
Składniki
Ciecierzyca gotowana 41% (ciecierzyca, woda), olej rzepakowy, woda, miazga sezamowa 15%, czarnuszka 2%, przyprawy (w tym: kmin rzymski, czosnek, cebula), ekstrakty przypraw naturalnych, sól.